Felles Bloggportal – En Illusjon

av Sirenja  april 2, 2011 at 1:16 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , , , , ,

DSCF1304-2VGB er i tenkeboksen, oppfatter jeg, samtidig som de gir klare signaler på at de ønsker seg sak og tekstfokus. Det gjør de bla ved å kreve en mobbefri portal, hvilket de gjør med rette. Mobbing, sjikane, utfrysing og negative blikk, har lite med sak og  tekst å gjøre.

Da jeg en lang periode var utenfor VGB, gjorde jeg mange erfaringer på andre forum, gode og dårlige. Sjelden er det enten eller, bare både og. Det får meg til å spørre igjen, har felles bloggforum livets rett? For alle, ikke bare en utvalgt flokk?

Det er ikke bare VGB som er i tenkeboksen andre har vært der før og lagt ned, som FB i linken under, og atter andre gir signal om at de finner miljøet på bloggen sin lite produktiv og konstruktiv(link). Så hvorfor skjer dette? Hva er det som gjør at fellesportaler er så vanskelige å drifte?

I følge gruppeteori, har alle grupper sin honeymoon fase, at er nytt, at er fantastisk, alt er rosenrødt, vi skal holde sammen i gode og onde dager inntil døden skiller oss ad. Haha, skilsmissestatistikken lyver ikke, ei heller nettet. Vennskap kan oppstå men mest handler det om nettverksbygging og allianser.

Forum på nett er både flyktige og utro, fordi når honeymoon fasen er over, ja da kommer hverdagen, og med hverdagen kommer de ulike behovene og motivene fram, og med dem maktkampene og konfliktene om lesere og oppmerksomhet. Det ender opp med oss/dem krefter og retorikk som oftest.

Så jeg spør igjen, den åpne, rause, varme og inkluderende bloggen, såvel for sak og tekst som for person, er den bare en ønskedrøm og nok en illusjon eller kan den være innen rekkevidde? Sirenia spør og spør, i dag fra en grå men mild havkant. Tilslutt min ønskedrøm:

Jeg ønsker meg en blogg:

– Som ledes av trygge, rause og varme mennesker
- Som ønsker seg mangfold, nyanser og saklighet i tekster og kommentering
- Som har åpne vide dører for alle og stor høyde under taket
- Som har god design, viser innlegg og kommentarer tydelig
- Som stimulerer til god skriving og aktivitet
- Som bruker ros og konstruktiv kritikk
- Som stimulerer til ansvar for bloggen som vår felles boltreskriveplass
- Som viser respekt for andres både skriving og væremåte
- Som kan gi hint når sakligheten blir borte og personkarakteriseringer flommer
- Som kan bruke bloggnekt en periode som virkemiddel om det er nødvendig

http://www.forfatterbloggen.no/roller/emp/entry/den_gode_bloggen_en_illusjon

http://elsemette.forfatterloggen.no/2011/03/30/forbud-mot-bloggere-og-blogger/#comment-432

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

80 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Amazing_Grace sier,

  april 2, 2011 at 1:32 pm

  Jeg ønsker meg akkurat det samme som deg Sirenia men det er vanskelig å finne et sånt sted.
  Problemet med VGB tror jeg, er at det ble for introvert. Men dette har jeg jo sagt før.
  Det er ikke så stort rom for seriøs blogging på vgb

  Gi beskjed om du finner et sted det er fint å blogge :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Catalyzator sier,

  april 2, 2011 at 1:40 pm

  Hvorfor streve etter å være stor når man er lykkelig som liten ?
  Samtlige av dine punkter kan besvares med JA ! dersom man er villig til å stå på egne ben og ikke løpe i “flokk som sauer”

  Ved å ta ansvar for sin egen blogging og ha et eget ståsted så vil en alikevel være en i den store mengden og kontakter knyttes på en mer “normal” måte. Men da vil det være mer på samme grunnlag som i det virkelige liv og en må yte litt for å holde kontakt og en vil kanske ikke få det servert slik som lettvintløsninger med sine fallgruber i såkallte bloggportaler med møteplasser/oversikter gir.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 1:45 pm

  Hei AG, flott å se deg :)

  Hvis vi klarte å få med oss en dataperson, så kanskje vi kunne lage et slikt sted? Ellers kan vi jo vente å se hva VGB har i ermet? Kan jo hende at de vil gjenoppstå som en sak og tekstblogg? Med klar profil på det?

  Hvis du leser Viljens innlegg, er det linker til to steder: kontrovers og bloghog. Den ene smal på sak og den andre smal på person? :) Mulig at det finnes en tredje?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 1:50 pm

  Hei Cata, fint å se deg også :)

  Kanskje du kunne være bloggdirektør, du har jo datakompetansen? For å drive for seg selv, kreves en viss datakunnskap, ikke alle har det.

  Så tror jeg kanskje ikke mange ønsker å være så store, de ønsker bare høyde under taket og åpne dører uten de negative blikkene :)

  Aleneblogger reduserer mulighetene for å oppdage nye spennede bloggere og tanker, derfor bla er jeg litt skeptisk. Vi vil jo leses, av noen ihvertfall :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Catalyzator sier,

  april 2, 2011 at 1:57 pm

  Hehehe Det er der du tar enormt feil av meg og min kompetanse Sirenia :lol: Jeg har ennå ikke klart å forstå alt dette wordpress-greiene og langt derfra hvordan slike systemer brukes og ennå lengre fra hvordan en setter opp slikt selv. Men derimot så liker jeg ikke saueflokkledere og valgte allerede i 2004 å være selvstendig og uavhengig. Det begrenser kanske mine muligheter på grunn av manglende kompetanse men på den annen side så er mulighetene ubegrenset så langt jeg selv greier å sette meg inn i tingenes virkning. Jeg teller ikke antall klikk eller lesere, jeg bestemmer selv hvor grensene går og jeg slipper å få dynga full av drittslenging fordi jeg bruker standard nettleser og er ukompetent i dataspråket, jeg kan skrive til hvem jeg vil når jeg vil og hvordan jeg vil og ikke minst på det språket jeg klarer å skrive på :lol: Klem til deg og lykke til i letinga !

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 1:59 pm

  :) Ønsker deg en God helg, jeg :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 2:46 pm

  Trodde du var proff på data jeg Cata :) det har jo virka sånn i enkelte samtaler på bloghog i begynnelsen. Du burde lese Cecilias kommentar på bloghog i samme innlegget som her, hun sier mye om ” saueflokken”.

  Ellers er jeg rimelig trøtt av jakt og leting, sikkert best i egen hule :)
  Men nå får jeg stå i stormen, får jammen skapte jeg litt bølger her og der igjen..

  Lysving: Takk det samme til deg også:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Catalyzator sier,

  april 2, 2011 at 2:57 pm

  Hehehe Ja jeg så det… er innom å smugleser litt selv om jeg ikke har blogg der ;) Leste blandt annet i Admin sin kommentar sitat: Meninger uten hold i virkeligheten må gjerne tortureres lenge og vel før de kastes skrikende på bålet. /sitat slutt. og kom til å tenke på at det var jo slik de gjorde i middelalderen også så han der Adminfyren må nok lære seg å vekte sine ord bedre. Folk må få lov å ha meninger og utrykke seg på den måten de klarer uten å måtte tåle allverdens idiotiske angrep slik han mener. Han viser tydelig sin trangsynthet og den farger kanske flere i hans klikk og da er det ikke lenger et åpent samfunn men et terrorregime… Jupp :lol: Catalyzator (O-rakklete) har talt !

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 3:04 pm

  HMS-portalen : (Helse, miljø og sikkerhet)

  Denne portalen er sann og samtidig er krevende og kostbart.

  Å lete etter noe som aldri kommer til å bli dette alternativet.

  VGB er en brukersentrer for utviklingsprosess i helheten.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 3:28 pm

  Cata da..hehe…jammen fyrer du skikkelig nå :)
  Men jeg har fått sett det jeg vil, det som ante meg ville komme, da er det igrunnen bare takk og farvel som gjenstår. Men jeg ante virkelig ikke at innlegget ville provosere så sterkt.

  Denne portalen er nok den desidert beste nå Zohre, det ser jeg også…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Catalyzator sier,

  april 2, 2011 at 3:31 pm

  Det signerer jeg på ja :D VGB er å blir best på både funksjon, administrering og demokrati. Derfor er også VGB et godt sted å ha ett bein innafor for en som i teorien påstår at hu greier seg der ute i den store verden i sin egen selvstendighet… :lol: uhu…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Catalyzator sier,

  april 2, 2011 at 3:46 pm

  Problemet i slike klikker Sirenia er at det er alltid en eller fler som har en tendens til å lete etter negativitet istedenfor å lese hva som egentlig står der. Og når ørten ulike skribenter kommenterer med hver sin måte å kommunisere på så fyres det oppunder det negative i stadig større grad uansett hva en egentlig mente og da ender en opp med å bruke hivitusener ord bare på å forsvare ett punkt som i utgangspunktet er missforstått fordi femten lesere leser forskjellig… En må lære seg kunsten å lese og å forstå ting med ytterste konsekvens av en bunnløs naivitet og på den måten se de possitive resultatene av ord og setninger. DA først unngår en usakelige krangler og da oppnår en også at alle har friheten til å mene, tro og skrive hva de lyster.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 3:50 pm

  @Catalyzator

  Hei Catalyzator

  Du må ikke ta min plass her.
  Se språk er makt og nå er jeg maktløse.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Catalyzator sier,

  april 2, 2011 at 4:10 pm

  @Zohre

  Heisann Zohre, jeg kan aldri ta din plass, ei kan jeg fylle den på noen måte men jeg kan være en bidragsyter ved din side, men mest av alt kan jeg være en beundrer av ditt tolmod og brede perspektiv.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. Felles Bloggportal – En Illusjon | SportSquare sier,

  april 2, 2011 at 4:26 pm

  [...] Felles Bloggportal – En Illusjon [...]

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 4:40 pm

  Cata. Bare den som står fri på utsiden ser tydelig, som du viser at du gjør her og på bloghog :) takk for støtten :)
  Beste jeg kan gjøre nå er å trekke meg bort litt, så får jeg droppe innom i ny og ne her. Og la bloghog seile sin egen sjø, som sagt jeg la ut innlegget tre steder og jeg ANTE ikke at det ville istedkomme slik respons for å si det pent.

  Zohre, ingen tar din plass :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 5:04 pm

  Hei Sirenja

  Plassen min er her og bare VGB er her.

  Så heldigvis VG betyr verden og verden betyr nett så ingen får lov til å være så ondt som Shit…K…fyzen for å skrive et ondt personlig innlegg på VGB ergo utvikling.

  En felles bloggportal fortsatt er VGB og de andre fjerde statsmaktene.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 5:43 pm

  VGB er nå, hva framtiden vil bringe vet ingen :) i nuet er du og jeg og noen andre :) godt det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 19. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 5:48 pm

  Sirenja egentlig er jeg ikke helt i ditt innlegg men, forstår jeg deg riktig at en felles bloggportal for hele Norge ?

  Men, husker vi nå advarselen på dashbordet så er vi enige at en fellesportal krever ennå mye arbeid så synes jeg at LESERNES VG er en bare forsøk.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 20. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 6:16 pm

  Felles bloggportal, neppe, men bare portalen er åpen og inkludrende for alle så er det helt det samme hvor jeg blogger. Mobbefri sone :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 21. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 6:20 pm

  Sirenja du sier aldri at jeg forstår deg ikke eller nå forstår deg jeg ikke men, noen tror at de forstår alt og plutselig forstår de ingenting slik er en hjerne som er åndeløs og språkløs, vis språk er kunnskap.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 22. STARBEAR sier,

  april 2, 2011 at 6:20 pm

  SIRENJA:
  Det er jo interessant å se at du og noen få til nå har sett det jeg har sett for lenge siden… Og jeg var vel først ute med bruk av ordene “flokk” og “saueflokk” + +, og ble selvsagt halshugget av omtalte flokk, (med eller uten (bjelle)sau)!
  Nå gjentar historien seg, med de SAMME kritikerne fra flokken, men mot andre enn meg, og bra er det, selv om jeg ikke unner noen det usaklige peset JEG fikk!

  Selv har jeg funnet FRED på egen bloggportal: http://www.starbear.no
  Så Sirenja (og noen få andre): Det du ønsker deg FINNES altså på starbear.no
  Vel og merke dersom man IKKE er avhengig av å være i en stor flokk!

  “Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten” sies det her oppe, og DET har jeg sagt forlengst. VI slipper ikke til hvem/hva som helst på http://www.starbear.no

  Noen er allerede avvist pga. sin forhistorie, mens folk man VET har INTEGRITET og som man VET har vettuge ting på hjertet, og som KAN skrive, de slippes inn! Så til dere (deg og Sirenja) som oppfyller slike minimale krav, og som IKKE fortsatt drasser rundt med “gammel søppelballast”, samt IKKE er redd for hva “flokken” måtte komme med av mishagsytringer, DE er velkommen på http://www.starbear.no

  M.v.h: STARBEAR på http://www.starbear.no

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 23. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 6:21 pm

  En felles portal nå er nettet.
  Men,bloggportal så er jeg enig med deg.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 24. Cecilia sier,

  april 2, 2011 at 6:29 pm

  Jeg hadde tenkt å legge ut et lite husmorinnlegg her idag, men når jeg ser at en og samme blogger driver å spammer forsiden med 18 innlegg på 17 timer så trekker jeg meg stille ut.

  VGB funker nok fortsatt utmerket rent teknisk, men … nei.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 25. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 6:44 pm

  :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 26. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 6:46 pm

  Hei SB, ja nå blir jeg vel beskyldt for å være infiltratør på BG.. ler..

  Takk skal du ha for tilbudet, jeg skal overveie å tenke seriøst over det. Jeg er definitivt ikke ute etter et stort publikum. Bedre med få og gode enn mange og dårlige, så å si…

  Jeg så jo hva jeg så, og hvem jeg så, da det stormet som verst her sist.
  Derfor en viss skepsis som jammen slo til for nesten ingenting.

  Sjalle husker jeg fra gamle dager, han opptrer greit og saklig nok, dessuten har han gjort en formidabel jobb, så det er ikke hans ansvar at gruppa går i flokk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 27. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 6:47 pm

  @Cecilia

  Vel, innlegget kommer til å bli klikket på så hva som hvem driver her er ens privatsak på.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 28. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 6:48 pm

  @LYSVING

  Hei LYSVING

  Det ser ut at du trives på både innlegg og kommentar du.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 29. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 6:50 pm

  Zohre, vi forstår hverandre ganske godt tror jeg.
  Sant å si så vet jeg ikke forskjell på portal, forum, blogg, kanskje du kan si meg det?

  Ditt valg Cecilia, synd det.

  Spammer du Lysving?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 30. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 6:51 pm

  Hei Zohre :) Takk ilike måte.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 31. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 6:51 pm

  Nei gjør jeg?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 32. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 6:56 pm

  Hvis jeg spammer, spammer alle også?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 33. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 7:01 pm

  @LYSVING

  Du spammer ikke.
  Du snakker med alle og takk for det.

  Jeg også kommenterer mye men, da bloggeieren har funksjonene for å benytte av isteden for å skrive et ondt innlegg om en annen blogger.

  Du skrev ikke ondt innlegg i alle fall.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 34. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 7:06 pm

  Jeg smilte her på bloggen fordi at Sirenja sa takk i like måte :) Og nå jeg smiler til alle :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 35. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 7:07 pm

  Tusen hjertelig takk…Du er bare herlig, vet du vel:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 36. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 7:16 pm

  Jeg har giftet meg med meg selv, og når jeg har gjort det først kan ikke mannen skille seg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 37. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 7:19 pm

  Og da kommer man inn i kjærlighetens tempel, der all gift, blir omgjort til nektar. Ingen sjikane ingen utfrysning…Men masse kjærlighet :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 38. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 7:20 pm

  VGB er portal siden hele verden kan klikke på det.

  Derfor er den beste.

  Men, forum eller blogg finnes de overalt på nettet og på alle språkene.

  Vel, VGB tillater ikke en å innskrenke en andre og seg selv på denne portalen.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 39. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 7:21 pm

  Og du har en kjærlighetsblogg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 40. LYSVING sier,

  april 2, 2011 at 7:24 pm

  Fordi du er deg selv b.l.a

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 41. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 7:25 pm

  Jeg smiler til “spammerne” mine :)
  Kjærlighet over alle grenser :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 42. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 7:30 pm

  Sirenja er en lærer men, da jeg tolket nynorsken på en retorisk måte så ble du litt sur på meg.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 43. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 7:51 pm

  Jammen husker du godt Zohre, det husker ikke jeg for jeg er sjelden sur. Ikke gidder jeg sjekke heller, det har vært mer enn nok mas og stress i dag. Det hender av og til at en skulle latt være å stikke handa inn i vepsebol.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 44. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 7:53 pm

  Sirenja nei jeg skjønner at språk er altfor viktig.

  Men, språk og kunnskap er makt.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 45. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 8:07 pm

  Hva er det det heter, ord er skarpere enn sverd?

  Med de ordene tror jeg at jeg logger av for kvelden,
  mangel på dialog, her og der, ikke her forresten
  har gjort meg sliten.

  VGB framstår som snilleste gutten i klassen
  jeg tror jammen antimobbekampanjen har gjort sitt :)

  Ha en vakker aften Zohre!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 46. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 8:14 pm

  Sirenja du blir ikke sliten fordi du har et mål og alle kan ikke følge deg så å lese nøye er ikke så nødvendig siden ordene kommer som regn.

  Men, nynorsken og i tillegg bokmålet som en portal eller som en forum er unødvendig.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 47. STARBEAR sier,

  april 2, 2011 at 8:32 pm

  SIRENJA:
  Det skal’ke mye til for å bli beskyldt for infiltratørvirksomhet dersom du tråkker utenfor den stien andre har bestemt AT du skal følge må vite… ;-)

  Men da jeg vet at du vet hva slags behandling JEG fikk da det stormet som verst en periode, MÅ jeg si at jeg er full av beundring over at du likevel tør å “banne i kirken” for å bruke en metafor! Det vitner om personlig integritet, selvstendighet og mot, så ALL ære til deg for den “hasardiøse” framferden… Men du ser nå hva det medførte å skille seg ut i positiv retning, da DET ikke er populært hos enkelte som vi vet!

  Ikke et vondt ord om Sjalle, da han har gjort en kjempejobb! Og vet mer enn godt hva den jobben består i, da det samme er gjort (enklere) på http://www.starbear.no
  Og heldigvis har vi der en datakyndig som om mulig er enda flinkere enn Sjalle!
  Vel, velkommen som skribent skal du (og evt. andre like oppegående) være, dersom du får bestemt deg positivt. Trenger du hjelp teknisk, garanteres du hjelp uansett!

  M.v.h: http://www.starbear.no

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 48. Sirenja sier,

  april 2, 2011 at 8:38 pm

  Ord som regn, vakkert og vondt bilde akkurat nå Zohre. Jeg er ikke impregnert som gåsa som det bare er å skvette vann på :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 49. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 8:42 pm

  Sirenja du skriver veldig fint og jeg som er så dårlig på språk men, da prøver jeg å lese deg igjen og igjen særlig hvis den er en kort tekst.

  Vi trenger å blogge akkurat som å lære av hverandre ord og mening.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 50. Zohre sier,

  april 2, 2011 at 8:47 pm

  En felles bloggportal kan tenkes som bibliotek så hvem kan være så personlig i dette bibliotekt da kan få en rask oppmersomhet.

  Her er en fordel da alle er nødt til å koble seg inn enn ut.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 51. Sirenja sier,

  april 3, 2011 at 1:41 pm

  Innom underveis til noe annet for å takke SB for vennlig invitasjon, jeg tok i mot den jeg :) Håper flere også kan få lyst til å takke ja.
  Ellers er det ikke annet å si at det som regel ikke er mye nytt under solen i bloggelandet, det som skjer det skjer som regel helt forventet. Vi gamle i faget vi ser det vi ser og går videre, ikke noe dramatikk i det.

  Zohre. Ja blogging til lyst og glede og læring av hverandre, ikke noe er bedre enn det. Bedre å være påkoplet enn avkoplet :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 52. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 2:04 pm

  Esirenja Zsirenja

  God dag Sirenja

  Jeg grubler på hvordan så vi bokstav og du kaster lys over ordblindhet.

  Jens Bjørneboe :Så tok jeg i hånden den fattiggutt
  og talte til ham: Du vet at du er
  den eneste ting ved mig selv jeg har kjær.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 53. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 2:49 pm

  Denne portalen VGB er sunt for hjernen siden en er nødt til å tilpasse seg helheten.

  Men, i en forum personer enten må være altfor personlig eller altfor faglig og en balanse er umulig.

  VGB kan hjelpe mange for å komme i gang med språk og kunnskaper.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 54. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 3:49 pm

  Drømmen om Sjelevenn eller

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 55. Sirenja sier,

  april 3, 2011 at 4:15 pm

  Jens Bjørneboe var en stor forfatter og debattant, og deler av diktet hans her sier mye om den autoritære oppdragelsen og Tillers “Flodhästen i hvardagsrummet”, altså sårbarhet.

  Faglig eller personlig blogging, balanse umulig? Om ikke umulig så ihvertfall krevende :) Enten eller er kjedelig, for meg, dessuten vil alltid sak være farget av personen. Vi velger sak og viten etter hvem vi er og hva vi søker. Tenker jeg.

  Sjelevenn, en utopi?
  Det er ensomt å dø, sier Bjørneboe, fordi

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 56. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 4:43 pm

  Internett, portal, forum, blogg, mail.

  Disse er faglige enn personlige siden mail kun er personlig.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 57. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 4:46 pm

  Shit…K…Fyzen aner ikke en forskjell mellom internett, portal, forum, blogg og mail derfor komm på en personlig angrep til Zohre enn å forholde seg i ethver fag.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 58. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 4:49 pm

  Portal betyr ikke dør men, Shit…K…Fyzen ringte da på en dør.

  Vel, så portalen satt Shit…K…Fyzen på plass det vil si på plass i seg selv enn å drømme om andres plass.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 59. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 5:11 pm

  Portal :
  Port (datakommunikasjon)
  Wikipedia:Portaler
  Port : dør, innkjørsel, slalåmløperen rev to portaler,

  Al : det å nære, sauen er billig i al.

  Portal er tenkespill.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 60. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 5:20 pm

  I datakommunikasjonsprotokollene TCP og UDP er en port et adressepunkt i en logisk forbindelse mellom to programmer som kommuniserer…

  TCP (Transmission Control Protocol) er en nettverksprotokoll for forbindelsesorientert, pålitelig overføring av informasjon, og opererer på transportlaget i OSI-modellen for datanett…

  UDP(User Datagram Protocol) er en minimal meldingsorientert nettverksprotokoll for forbindelsesløs overføring av informasjon, og opererer på transportlaget i OSI-modellen for datanett…

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 61. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 5:33 pm

  Portaler
  Emner
  Kultur og
  underholdning
  Arkitektur · Dans · Film · Harry Potter · Heavy metal · Jazz · Kunst · Litteratur · M*A*S*H · Museum · Norsk rock · Poker · Progressiv rock · Simpsons · Tegneserie
  Sport
  Boksing · Formel 1 · Fotball · Golf · Sport
  Ymse
  Andre verdenskrig · Antikkens Hellas · Arkeologi · Astronomi · BMW · Energi · Europas historie · Geografi · Helse · Historie · Hunder · Internett · Den katolske kirke · Konservatisme · Luftfart · Mat og drikke · Militærhistorie · Natur · Numismatikk · Samfunn · Sjøfart · Språk · Transport · Undergrunnsbane · Vitenskap

  Steder
  Verdensdeler
  Afrika · Antarktis · Asia · Europa (EU) · Nord-Amerika · Oseania · Sør-Amerika
  Land
  Amerikas forente stater · Brasil · Bulgaria · Danmark · Estland · Færøyene · Island · Israel · Japan · Korea · Mexico · Nauru · Nederland · Norge · Storbritannia · Sverige · Sør-Afrika · Tyskland · Vest-Sahara
  Norge
  Arendal · Askøy · Bergen · Frøya · Gulen · Hitra · Oslo · Rogaland · Stavanger · Sør-Trøndelag · Tromsø · Trondheim · Trøndelag · Ålesund

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 62. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 5:37 pm

  Datakommunikasjon foregår ved hjelp av pakker. En pakke inneholder data, samt metainformasjon om hvor og til hvem pakken skal. En port er er tall mellom 0 og 65535 i metainformasjonen, som forteller transportlaget hvilken prosess pakken er ment for…

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 63. Sirenja sier,

  april 3, 2011 at 6:00 pm

  I kveld må champagnen sprettes og hele verden omfavnes :)
  På seierens da ei telles tapte slag :) hurra :) hurra :) hurra

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 64. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 6:04 pm

  Sirenja Hva skjer ikveld ?

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 65. Sirenja sier,

  april 3, 2011 at 6:34 pm

  Hmmm, en 20 år gammel “knute” har løst seg :)
  Skuldrene kan senkes, pusten ned i magen og bare være glad glad glad og lett og nesten gråte litt :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 66. Sirenja sier,

  april 3, 2011 at 6:43 pm

  http://www.starbear.no/sirenia/
  Her finner du meg nå, litt mer “privat”, når jeg ikke er her eller der, men ikke der :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 67. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 6:51 pm

  http://www.starbear.no/sirenia/files/2011/04/skann00031.jpg

  For et fint bakgrunnsbilde Sirenja.

  Jeg ønsker å lese ditt innlegg om ikke så lenge.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 68. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 6:56 pm

  Sirenja flytter du til disse på grunn av VGB ?

  Men, jeg er kun her og da er jeg på

  http://www.forskningsradet.no/no/Forsiden/1173185591033

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 69. Sirenja sier,

  april 3, 2011 at 7:34 pm

  Bakgrunnsbilde er herfra mot øst og nabo :) Men jeg skal ikke flytte herfra før jeg evn må. Fint å vite hvor vi har deg også.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 70. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 7:38 pm

  Sirenja jeg er ikke der men, jeg klikker der i alle fall.

  Det er bare forum overalt, ikke det ?

  Den ser bedre ut enn det andre.

  Men, alle er fine på sine måter.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 71. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 7:45 pm

  Sirenja gjennom VGB portalen kom jeg på EZ og særlig med massekommentarer med deg så hvordan hjernen leser EZ vel, kan jeg lese det ?

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 72. Sirenja sier,

  april 3, 2011 at 8:15 pm

  Forum mange steder, når en lever på lånt tid kanskje, må en finne sin plass der en trives best.
  Sirenja bare glad i kveld nekter å tolke og tenke :) leve i nuet og kjenne på stor og mektig glede :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 73. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 9:55 pm

  Det høres bare gledelig ut når Sirenja sier at Sirenja er glad.

  Mektig glede sier du.

  Zohre er i din glede hvis får lov til det ?

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 74. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 10:10 pm

  Når skriver en ett innlegg i til eksempel å refere til Wikipedia eller en annen kilde så Wikipedia eller kilden som må kommenteres enn at hva bloggeieren er eller gjør.

  Å kommentere også må ha oppmerksomheten mot temaet enn hva bloggeieren er eller gjør.

  I en portal all er faglig krevende men, i en forum så leser en først og fremst seg selv altså altfor personlig.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 75. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 10:19 pm

  Ingen ba meg til VGB og denne er den friheten som vi må sette pris på det.

  En portal er åpen for alle men, en forum kommer til å bli mer innskrenkende.

  Nå har vi denne portalen og den er ikke en illusjon enn en oppfylt drøm.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 76. Sirenja sier,

  april 3, 2011 at 10:21 pm

  Min glede kan du så veldig gjerne få ta del i Zohre, alltid.
  Med det logger jeg av tidlig, har hatt to krevende dager, i kveld bare gladtrøtt :)
  Nattinatt

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 77. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 10:26 pm

  Jo du har mange blogger ser jeg altfor mange. Selvfølgelig blir du trøtt av men, som du sier selv gladtrøtt og det høres ennå godt Sirenja.

  Vel, ennå lurer jeg på dette innlegget men, kanskje VGB er en portal for alle men, kanskje aldersgrensen bare passer ikke siden en bibliotek passer alle.

  Men, vi må bare tenke fag når er vi på nettet uansett.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 78. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 10:32 pm

  Om noen våger til å skrive ett ondt innlegg om Zohre på VGB så avslører seg på det mest ondskapens måte og denne bloggeieren er selveste ondskap.

  Siden en portal er for å skrive om tema enn person.

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 79. Sirenja sier,

  april 3, 2011 at 10:34 pm

  Som regel bare aktiv ett eller to steder Zohre :) Den ene, et kort forsøk, er lagt bak.
  Den siste er spennende og hyggelig.
  Det er ikke bare fag på nett, kanskje for deg men ikke for alle, gjenkjennelse betyr også mye.
  Natti igjen. Og nå mener jeg det :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 80. Zohre sier,

  april 3, 2011 at 10:41 pm

  Sirenja jo alt er fag men, noen har en hjerne som er altfor krympete det vil si ser en og hører en på andre enn på sin hjernen,ånd. Shit…K…Fyzen er eksempelet.

  Ok da har du ikke så mye blogg forstår jeg så egentlig er ikke sunt å løpe fra den ene til masse andre hvis er et løp.

  Jeg håper at du fortsatt har den gleden med deg når skal du si nattinatt.

  Sov deilig, varmt og godt Sirenja

  takk
  zohre

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00