Forbud mot Blogging og Bloggere

av Sirenja  mars 30, 2011 at 5:12 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , , , , , , , , ,

DSCF1389I bloggingens spede begynnelse, for snaut fem år siden, akket og auet de profesjonelle skribentene, journalister og forfattere, seg over å gi bermen fri adgang til å forsøple våre sarte lesersinn. Hadde de rett en smule eller to, spør jeg fra en stille førstormen havkant i dag.

Alder feks hva med de eldste bloggerne, burde ikke gamle grinete gubber holde den harmdirrende moralske selvgode selvrettferdige pekefingeren foran sin egen snute framfor å maktmisbruke den på politikere og andre uskyldige ofre?

Og hva med de yngste, de såkalte rosabloggerne, de som bare elsker det rosa skjønnmalte overfladiske kunstige livet, som markedskreftene også elsker sammen med reklamen, trenger vi dem? De som får de normale til å krympe og bli anorektikere og bulemikere.

Sakbloggere, de bedrevitende selvoppnevnte ekspertene som ser hånlig ned på de som ikke behersker retorikkens kunst, som forsurer ethvert forum med sin svada og svulstige ordgyteri, trenger vi dem?

Eller kanskje de aller verste, litteraturbloggerne, trenger vi dem, der de sitter opphøyet i sine elfenbenstårn og hever seg høyt over allmue og berme, ordkunstnere og ordmestere i sjikane og verbale overgrep?

Statusbloggerne, kjendisbloggerne, hva med dem, trenger vi høre om deres fantastiske liv bak eller foran en mann eller kvinne? Hva de spiser, hvordan de bor, hvordan de lever, altså Se og Hørs forlengede arm og egenprofittsultne arm og barm(silikon), så å si?

I andre enden, de med minst status, emobloggerne, som utbroderer og maler de tristeste, galeste og mest forferdelige livshistorier om overgrep og mobbing, trenger vi dem? Trenger vi å lese om andres lidelse og bry oss overhodet, når verden er full av lidelse hvorhen vi snur oss?

De sies at volds og pornografisk litteratur og film er bra for dem som trenger det, for litteraturen og filmen virker som avledere. Andre hevder det motsatte, at det trigger, stimulerer og utløser mer enn forebygger. Hvis vi så bruker siste teorien på blogging, hva blir konsekvensene da?

Blir ikke det at blogging faktisk trigger aggresjonen, paranoiaen, misunnelsen, småligheten, intoleransen og stigmatiseringen av andre, at heksejakten er langt mer betydelig enn englejakten? Hva tror du, spør jeg igjen, skal vi forby enkelte bloggeres blogger?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (56)

Englejakt eller Heksejakt

av Sirenja  mars 27, 2011 at 2:29 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , , ,

Ja, slik kan en provokatør spørre en sen lørdagskveld etter litt lesing her og der. Hva skal vi tro på, engler eller demoner, for tro gjør vi uansett, enten vi tror på vitenskaper eller religioner. Det er svært lite vi vet og svært få sannheter utenom våre egne. Så hva skal vi velge, å gå på heksejakt eller englejakt, spør jeg fra havkanten en sen marskveld.

Märtha og Ari, prinsessen og hennes gemal, fronter alternativtanker og lever delvis av det også. Hva så, vi har alle rett til å tro hva vi vil og vi har også rett til å hevde det offentlig. Bør folk i framtredende posisjoner og roller ha mindre rett enn andre til det? Den eventuelle spekulative delen av det, er for meg en annen debatt, feks hvilke begrensninger en kongelig bør ha i det offentlige rom og evn hvilke begrensninger hun bør ha som inntektskilde.

Å sette Märtha og Ari i gapestokk fordi noen er uenige og ikke liker det de driver med, kan være å pusse flokken på dem og stimulere ”ta dem, ta dem” krefter. Akkurat den samme saklige retorikken gjelder for alle, og ”ta dem” krefter og billig retorikk er ikke saklig. Drøssevis av negative karakteriseringer uten argumenter, babbel, svindel, sjarlataner, hekser, overtro, tøv, minner mer om heksejakt enn saklig argumentasjon.

Torgrim Eggen sier:” – I de rosa energienes verden er det du som skaper «din egen sannhet», som igjen blir din virkelighet. Min sannhet er like gyldig som din. Alle oppfatninger er like mye verdt, også de som bygger på misforståelser, overtro og tøv.” Ja så sier Eggen ironisk som en spiss egg og egger til strid. Og det er ikke første gangen han angriper det alternative og de som tror alternativt. Det gjør han også i siste boka si ”Jern”. (link) Ei bok Sirenia også bruker ironi på. (link)

Virkelighetsteorier bygger ikke på rosa energi, det bygger på vitenskapen fenomenologi (link), at våre virkeligheter er subjektive og at vi kun kan møtes i dialog rundt de ulike virkelighetene. Det bygger på at respekt for andres virkelighet er like stor som for min egen. Det er i møter mellom virkelighetene dypere innsikt og visdom kan finnes. Ikke mellom å karakterisere andres virkelighet mindre verdt enn egen og forsøke å kneble dem.

Demokrati, ytringsfrihet og likeverd er verdier som står høyt i vårt samfunn men de blir også kritisert og latterliggjort fordi det for noen betyr ensretting, tvang og likhet. Det som er pussig er at det ofte er de samme som etterlyser mangfoldet, det unike, det orginale som også står som kritikere av det. Hva er logikken i det?

Kan vi på både dyrke ytringsfrihet og samtidig kritisere mangfoldet? Er det ikke slik at det er begrensninger i ytringsfriheten som begrenser mangfoldet, at ytringsfrihet bør være synonymt med mangfold? At både skrevne og uskrevne lover, regler og koder enten fremmer eller hemmer ytringsfrihet og mangfold? At jakten på engler fremmer det åpne blikket, det rause blikket og det varme blikket, metaforisk et mer inkluderende blikk og samfunn? At det motsatte fører til destruktive aggresive heksejakter etter syndebukker og ofre?

I mine øyne, fortsatt blå, velger jeg å tro på åndskrefter og det ukjente utenfor vår egen evne til å sanse, fatte og begripe, og enten vi kaller det vitenskap, ånd, krefter, gud eller hva, så spiller det liten rolle for meg. Sålenge vi kan enes om at vi ønsker et sannere, skjønnere og bedre liv, for oss selv og andre i jakten på engler heller enn hekser.  

http://hanspettersjoli.vgb.no/2011/03/26/197/

http://www.snl.no/fenomenologi/filosofi

http://forfatterarena.blogspot.com/2010/02/en-vanlig-leser-av-eggens-jern.html

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (77)

Drømmen om Sjelevenn eller

av Sirenja  mars 23, 2011 at 5:33 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , ,

DSCF1674Sola skinner skarpt ved havkanten i dag, skarpt også fordi sønnavinden tar godt i og fordriver de siste restene av råtten is. Plussgrader på natten smelter den råtne snøen og gjør det fort både bart og tørt. Gjør at vi igjen får feste for føtter som får lyst til å løpe?

Ny vår, nye muligheter, blanke ark høres det ikke vakkert og håpefullt ut? Men er det så enkelt? Tankene løper parallellt med usikkerheten på VGB, flukten derfra og at nye portaler åpner dørene.

Kommunikasjon kan være rike kilder til fordyping, forståelse og løft, på samme måte som den kan være tom og meningsløs. Og det er alltid ulike interesser og behov som krysser hverandre, vi velger utfra hva som passer oss best. Men hva er det? Du kan lese mer her:

http://httpwwwgooglecomaccountsveser-sirenia.blogspot.com/

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (136)

Ekko av April

av Sirenja  mars 19, 2011 at 5:11 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , , , ,

skann0005-1Snart kan vi vende kinnet bort fra iskalde kong Vinter, og ønske milde varme april velkommen. Den mørkeblå senmarshimmelen med sorte silhuetter av skrikende kråker, vekket andre sanseminner.

Og hvor rart er det ikke hvordan sansebanken, lydene, synsinntrykkene, lukter og hudfornemmelser bringer fram en rekke gode assosiasjoner?

Borte er snarlig invasjon Libya, atomkraftkatastrofe i Japan, vi lever her og nå og vi lever nesten skammelig godt.

Aprilekko

Mørkeblå himmel

sorte kråkesilhuetter

høye skrik

 

Rennende vann

dampende jord

knasende is

 

Brune barnenever

blussende kinn

forventning

 

Venter på april

venter på far

glede

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (142)

Mobbing av Olsen eller

av Sirenja  mars 16, 2011 at 4:46 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , , , , , , ,

DSCF1379

”Skrives det for lite om Olsen” spør Tønsberg blad tirsdag denne uken etter oppslaget i Aftenposten som skriver om: ”Olsens egen butikk”.

For den skal ha fulgt godt med, for å få med seg hele saken om stortingspolitiker Per Arne Olsen fra Fremskrittspartiet og varaordfører i Tønsberg Bent Moldvær også Frp.

Selv sier PAO det slik i det lukkede rom: «Nå er presset foreløpig bare lokalt, og vil vel på et eller annet tidspunkt opphøre …»

En sak som i korthet handler om å misbruke sin makt og viten til å skaffe seg egne fordeler framfor andre. En sak som handler mindre om jus enn om etiske tanker, etiske holdninger og ikke minst etiske handlinger – eller skal vi si handel. PAO råder Moldvær på bystyrets ønske om å gå av, om å bli sittende og tilføyer: « … jeg synes ikke man skal beklage for mye …,»

Tbg.blad skal berømmes for å ha fulgt saken tett, saklig og profesjonelt i den tiden saken har pågått og det begynner å bli en stund. Avisa beskyldes av Olsen og hans lojale, antallet krymper, for å mobbe og gå på heksejakt og i flokk mot dem, som vanlig frp-taktikkeri og offerrolle. Og svarer Siv på spørsmål eller ikke?

”Og partileder Siv Jensen avviser blankt å besvare spørsmålet fra Tønsbergs Blad om hva hun synes om å ha en nestleder som to ganger i løpet av et år er felt for brudd på kommunens egne etiske retningslinjer.”

Og hva med tilliten til lokalpolitikere eller politikere generelt etter at slike saker løftes fram for n`te gang, øker den eller svekkes den? Eller gir folk flest blaffen, bare politikeren er pen i tøyet og smiler bredt nok eller tyr til offerrollen? Hvor skal denne saken ende spør jeg en solrik dag fra strandkanten, dog ikke den samme kanten som Olsen. Men ikke langt fra.

http://tb.no/meninger/debattartikler/skrives-det-for-lite-om-olsen-1.6102643

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/article4054605.ece

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (96)

Når egne Behov kommer i Konflikt med andres

av Sirenja  mars 15, 2011 at 4:26 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , , , , , , , ,

DSCF1673Sola varmer godt i dag, det drypper muntert fra takene og de bare flekkene under askene utvider seg hver dag og avdekker dampende våt jord.

En solid båt har brutt opp isen i sundet, for kystfolket har en lengtende og utålmodig sjel, den venter på vår, på nye reiser til Verdens ende og andre ender. La meg gi dere en faksjon med Nina Karin Monsens kommunikasjonsskala og briller.

Han ringte her forleden og sa han trengte å komme bort litt, få et friminutt fra tunge og krevende dager. Men ville han bestå vennskapsprøven denne gangen, eller hadde hun vært tålmodig lenge nok?

Medsnakk. Det går fint sålenge hun er en Medsnakker, hun nikker og jatter, ler på de riktige plassene, gråter på de andre. Når hun utsletter seg selv og sine behov, og er til for den andre uten betingelser eller forventning om å få noe tilbake. Noe som betyr dyp konsentrasjon i å være en aktiv empatisk lytter.

Forbisnakk. Eller hun kan velge å være en Forbisnakker, en som sitter med stoppeklokke og tar den tiden hun krever i samtalen. Han snakker og seg og sitt og det samme gjør hun, de sover når den andre prater, bare venter på egen tur og planlegger hva som skal fortelles.

Motsnakk. Hvis begge formene over er kjedelige og slitomme, kan hun velge å være en Motsnakker, dvs å være den som stiller kritiske spørsmål, den som konfronterer og påpeker mangel på logikk og konsekvens, den som gårt tett på og absolutt skaper spenning men også ubehag, hjertebank og tilbaketrengt sinne.

Tilsnakk. Det hender at ingenting når fram, for mottager i kommunikasjons-situasjonen er i sin egen verden, en verden preget av kaos og mange springende tanker. Istedenfor å være en lyttende empatisk mor får hun lærinneblikket og snakker tilbake som om han var en elev. Du kan ikke, du bør ikke, du må ikke – budskapene hagler.

Dialogen. Når det eneste hun ønsker og savner er å være i dialogen, hvor begge har samme behov, for å løfte, for å stimulere, for å berike hverandre gjensidig, når de begge har som mål å vinne nye innsikter og dypere sådanne, hvor rusen ligger i begeistringen over aksjonen, den ukjente seilasen i ukjent farvann til fremmede kyster og havner, da kommer snikksnakket til kort, veldig til kort.

Så hva gjør man da, når vennskap granskes med lupe, når vennskap står for fall, når tålmodigheten nesten tar slutt?

Refleksjoner:  ”Den største gleden du kan ha er å gjøre andre glad”, heter det så vakkert i vår opdragelse, den autoritære. Hvilket betyr at andres glede står over egen og at man får egen glede av å være snill, god og tålmodig, mot andre. Det kan også bety at man holder døren åpen for å bli brukt som dørmatte, søppelbøtte og hoggestabbe?

For hva når behovet for å sette grenser, beskytte og skjerme seg selv går foran hensynet og empatien for andre, kan vi tenke og puste langsomt mens vi forsøker å falle til ro igjen. Besøket, spenningen, irritasjonen og hjertebanken kan ennå sitte i.

Det våres både ute og inne og det skal ryddes plass til nye spirer, nye spirer av håp om og vilje til gode løft. Børa dårlig samvittighet er kun en ørliten smule stor og tung, lett nok til å bære. Eller?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (113)

Syng mig Hjem om I kan

av Sirenja  mars 11, 2011 at 4:46 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , ,

skann0005Litt lek med ord, kystmetaforer og seiling, gjorde at jeg fant fram Norske sjømenns sangbok; ”Syng mig hjem” fra 1942, utgitt første gangen i 1912.

Sikkert en konfirmasjonsgave til en ung førstereisgutt engang. Jeg ville finne ”Jeg er en seiler på livets hav, På tidens skiftende bølge” fordi det er en av de vakreste og kjæreste salmene jeg vet.

Men så fant jeg denne, som jeg vil dele med dere, den er også vakker og nesten tidløs? For våren i Norge, med snø på toppene, gul løvetann i veikantene, og brusende bekker og brudeslør, hva kan vel overgå det?

Syng meg hjem om I kan,

jeg vil dø i mitt land;

syng meg frem til mitt hjem,

jeg vil dø i et syn av de blåhvite bryn

av vår jord hos vår mor.

Jeg vil dø i den tro

at de alle var go.

I skal se at den kulde de gav

dugger av på min grav,

ti min sang står i vår

bak den barm, som var hård,

og gjør klar, hvem jeg var.

Syng meg frem over hav,

syng meg hjem til en grav

i vår jord hos min mor!

B.Bjørnson

skann0004

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (86)

Med Albatros til Roma

av Sirenja  mars 9, 2011 at 4:25 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , ,

Alle veier fører til Rom, og hvis man først har vært der, vil man dit igjen. Første gangen var det over 40 grader, så drømmebryllupet var mer enn nok før turen gikk videre med bil til Brindisi med ferje over til Hellas. Siste gangen var i fjor våres, på gruppetur med Albatros.

http://www.albatros-travel.no/reiseoversikt/DetEvigeRomaogLazio/Pages/Default.aspx

DSCF1340

”Først skal vi på en interessant rundtur i Vatikanmuseene, som rommer noen av verdens mest overveldende kunstsamlinger. Pavene har gjennom århundrer samlet inn det ypperste innen malerier og skulpturer. De enorme samlingene har over 1000 rom. Vi har naturligvis valgt ut de viktigste og mest spennende avdelingene. I malerisamlingen Pinakoteket støter vi på Rafael, da Vinci og Michelangelo, før vi fortsetter med samlingen av greske og romerske skulpturer. I Belvedere-gården kan vi se de to mesterverkene: Laokoon-gruppen og den verdensberømte skulpturen Apollo fra Belvedere. Vi skal selvfølgelig også se Det Sixtinske Kapel, som er mest kjent for de enestående utsmykningene utført av Michelangelo.”

DSCF1325

Albanersjøen er et vulkansk krater og på toppen ligger Pavens sommerresidens Castelgandolfo med praktfull utsikt over innsjøen. Innsjøen har godt vann å bade i også, før lunsj, en hvil og siden drømmebryllup engang.

DSCF1329

”den lille byen Nemi, som er kjent for sine fantastiske markjordbær. Da H.C. Andersen besøkte stedet i 1835, beskrev han området på denne måten”: se link over. 

DSCF1390

”Øst for Roma finner vi den lille byen Tivoli. Byen kan skryte av å være plassert på verdenskartet, og ikke minst på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her ligger Villa d’Este, en renessansevilla med et imponerende hageanlegg. Villaen og hagen ble anlagt av kardinalen Ippolito d’Este, som ble utnevnt til guvernør av Tivoli av pave Julius III. Kardinalen hadde store planer for residensen sin, som ble innrettet i et gammelt benediktinerkloster, som ble omdannet etter alle renessansens idealer. På den skrånende grunnen fikk kardinalen anlagt en stor hage, der utallige fontener fasinerer de besøkende. Hagen kom på UNESCO’s verdensarvliste på grunn av flott design og estetikk, og fordi den hadde en kjempestor innflytelse på hageanlegg i hele Europa i flere århundrer fremover.”

DSCF1396

”Fontenen er en populær turistattraksjon så du vil aldri være alene akkurat her. Trevifontenen ligger på Piazza di Trevi og består av et stort basseng med klipper som det spruter vann opp gjennom. I følge tradisjoner skal du kaste en mynt over skulderen ned i fontenen, hvilket betyr at du vil returnere til Roma. Fontene ble for alvor kjent gjennom Federico Fellinis film La Dolce Vita (Det gode liv), der Anita Ekberg tar sitt berømte nattbad.”

DSCF1399

 Gruppeturen med Alabatros, var en tur med vinger, vi fløy høyt sammen med andre. Dager fulle av kunnskap, sanseopplevelser og opplevelse gjorde føttene lette tross mye tråkk.

Vår svenske guide, en varm og raus person, ledet og loset gruppen trygt gjennom fulle dagsprogram. Bare det alene gjorde turen uforglemmelig, og bekrefter at god leding betyr alt. :)

Snart går turen til spanske alper, på pilgrimstur, Ut på tur, aldri sur, med Albatros, ikke billigst men mye for pengene og verdt hver eneste krone.

http://www.albatros-travel.no/reiseoversikt/LangspilegrimsrutentilSantiagodeCompostela/28april2011/Pages/Default.aspx

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (77)

8.mars – Feiring eller Protest – For hvem og hva

av Sirenja  mars 8, 2011 at 2:13 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , , , ,

skann0001Vi som har levd en stund, vi som har gått i mange tog bak røde faner, vi som trasket idealistiske og engasjerte i egenvevde lilla sjal og egensydde cordfløyelsbukser, vi som trodde på likestilling og likeverd i syttiårene, hvordan står det til med oss i dag?

Beste svaret jeg kan gi, er en repost fra -08, tidene har ikke endret seg stort fra da. Snarere til det verre? Det var iallfall en merkelig opplevelse å delta på kvinnebloggen det året, da antallet innlegg skulle styres, billedbruk skulle styres og hva som var politisk korrekt skulle styres. Er det det noen ironisk kaller panserfeminisme, spør jeg smilende fra vårlig havkant i dag?

Speilbildet er fra ytre Sogn, Solundøyene, en vakker vårdag.

http://0803.sonitus.org/?p=130

Politikk eller Flinkhet – litt redigert

Ann og Ellen var like gamle, like flinke og like engasjerte, stort sett og på hver sin måte i slutten av syttiårene. De gikk på høgskole og delte mye tid sammen, og utfylte hverandre på et vis. Den ene var enslig og den andre var tosom, og det skulle utgjøre hele forskjellen etter hvert eller var det flinkheten?

For ho steig fort i gradane den tosame Ann og arbeidssame, saman med etterkvart direktørmann og tre bonn. Vestlandsk småbruk – haldningar som at me ska arbe, arbe og slita slita dreiv motoren sakte og sikkert mot båe status, fin fasade og ikkje minst trygg og solid økonomi. Vellukka aktive ungar, aktiv fritid med mykje reiser, det er lett å væra blid og kjekke på solsida. Stort og mektig nettverk, med vener av ymse slag, ikkje minst kunstnarar, leiarskap i næringsliv og skule var ikkje nok.

Den andre, den enslige Ellen, ble enslig mor også, hva annet var å vente. Enslig forsørger, nyutdannet, med kronsikt sykt barn og kronisk elendig økonomi, etterfulgt av bekymringer, mye ansvar og krangel med bla offentlige etater, skapte tidlig kronisk sykdom og trygdemottaker. Halv jobb og halv trygd, ga til salt på maten, ikke mer. Elendig økonomi, stigmatisering og isolasjon, pga av annerledeshet sosioøkonomisk, forsterket negativ spiral. Lykka i livet måtte måles i ikke materiell målestokk. Heldig nok for henne.

Så blir spørsmålet da, hvem har vært flinkest? Eller hvem har vært smartest? Det er selvsagt den tosomme venninnen i de aller flestes øyne, i alle fall smartest. For hvem bestemmer lønnsnivå i offentlig sektor, hvem bestemmer skatteprosenten? Hvem bestemmer renteprosent, moms og andre offentlige utgifter? Er det den enslige selv som bestemmer dette, den som må bære politikernes ansvarsfraskrivelse overfor utsatte grupper? Eller er det politikerne? Politikernes selvgode og selvtilfredse blikk på seg selv når de lukker øynene for gruppene som sliter. De gjør det attpåtil til eget ansvar, med stigmatisering og fordommer inkludert. Ekskludert ellers sosialt pga sosialøkonomisk annerledeshet, men inkludert sammen med rusmisbrukere, boligløse og kriminelle.

Det er 8. mars og Ellen sluttet å bry seg om den dagen, etter at hun ble en av de gruppene aktive medsøstre glemte eller overså. Hvorfor skulle hun gå i tog for å sympatisere med kvinner i tredje verden, når hun levde i fattigdom selv og så vidt overlevde økonomisk, sosialt og psykisk/fysisk? Hvorfor skal hun sympatisere med medsøstres kamp for barnehageplass til alle, 6-timers dag og deling på permisjoner i over et år, hun som hadde 18 uker, alene? Veldig kravstore synes hun de var.

Nei medsøstre,

  • Favn alle gruppene i kampen for likestilling og likeverd!
  • Favn også lavtlønte, arbeidsledige, syke og trygda kvinner og menn!
  • Øvre akademiker middelklassekvinner har fått nok likestilling og likeverd nå, prioriter andre!
  • Sloss for skattefritak for enslige!
  • Skattefritak for trygda, arbeidsledige og lavtlønte!
  • Opphev klasseskiller istedenfor å øke dem gjennom politiske vedtak!

Se på dem som faller utafor som symptom på et samfunn som ikke favner alle, men skyver folk ut i kulden. Som blir stigmatisert og fordømt attpåtil, som et slags plaster på såret. Et kaldt og rått egoistisk og selvopptatt samfunn. Det vil ikke jeg ha, vil du? Søster?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (54)

Verdens Ende

av Sirenja  mars 6, 2011 at 1:01 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , , , , , , , ,

DSCF1438Lek med ord, lek med metaforer, lek med dobbelt eller trippelbetydninger, handler søndagsinnlegget om.

Hvor er verdens ende eller hva? Hvem er han som venter og hvor? Er det seilasen og reisen som betyr noe eller havnen vi eventuelt søker? Kan teksten romme flere tolkinger, mer frekke og frodige sådanne?

Sirenja spør, fra en solrik havkant i søndagen mens hun venter på vår. Treskuta på bildet heter ”Elisabeth” , og lå i moring og bøye en tid sist sommer. Gode lune havner har alltid plass til gjester.

 Verdens Ende

Han ligger der ute

blinker og blunker

venter

kommer du snart

 

Vi lengter heftig

slører og seiler

tålmodige

snart så

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (94)

« Previous entries Neste side » Neste side »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00