Reveåte

av Sirenja  januar 31, 2011 at 4:35 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , ,

DSCF1605

 

Det hender, sikkert oftere enn vi trur, at virkeligheten overgår den villeste, styggeste og galeste fiksjonen.

Slik som i denne kortteksten, som handler om å se litt praktisk på det.

 

 

Reveåte

To brør og ein far

budde på ein

øde fjellgard

 

Då far døydde

og ikkje dugde

dei såg seg nøydde

å leggja far

ut til åte

til ein revekar

 

For reven sin pels

hadde sin pris

større enn anna

 

Dere får lese teksten som ei god historie, og ikke bry dere så mye om at verken nynorsken eller det litterære er fullkomment

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (24)

Stjerneblogger eller Blogghore eller to Sider av samme Sak

av Sirenja  januar 23, 2011 at 12:12 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , ,

DSCF1409“Sannhetens munn” i Roma har sin historie, akkurat som VGB har sin historikk. En historikk det er umulig å bli enige om hvordan var sannsynligvis. Men begrepet blogghore oppsto på denne tiden, tror jeg. I kjølvannet av dette innlegget kanskje der begrept blogghore ble brukt ironisk eller selvironisk i kommentarfeltet og utenfor. Jeg husker iallfall èn som følte seg truffet og èn som forsøkte å treffe “forfatter”…

http://httpwwwgooglecomaccountsveser-sirenia.blogspot.com/2011/01/hvordan-bli-stjerneblogger-eller.html

Innlegget legges ut fordi det er artig å se at “blogglovene”, tross store endringer på VGB, fortsatt gjelder. Muligens ikke i like stor grad som før men grunnleggende?

All ære til Maritas bok, men en liten historisk presisering eller korrigering tåles vel? Forresten, ironisk eller ikke, så ærefullt er det vel ikke å være blogghore? Eller er det?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (11)

Maria Amelie og det inkluderende Norge

av Sirenja  januar 17, 2011 at 6:09 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , , , , ,

Alle utlendinger som vil, kan ikke komme til Norge. Alle som har kommet, kan ikke bli. Alle som vil ha trygd, kan ikke få det. Vi har regelverk og lover som regulerer dette. Så hvorfor da sette disse to sakene opp mot hverandre, lurer du sikkert på. For å vise at til og med Norge, verdens beste land å bo i, også har begrensede ressurser å fordele. Og skal vi tro visse kilder, bla NHO, så vil fordelingen bli enda tøffere i tiden som kommer.

En følge av slike trusler, er at aggresjonen øker, misunnelsen øker og kampen om midlene øker. Det skjer med god drahjelp av media og det skjer rundt omkring på arbeidsplassene. Det inkluderende samfunnet, det inkluderende arbeidslivet er ofte ikke verdt mer enn papiret det blir skrevet på, en lov uten rot i virkeligheten.

For oss som har kjent denne virkeligheten nært, møte med maktarrogante og nettverksmisbrukende fagsjefer og dertil følgende flokk av lydige medløpere, mobbere, er Maria Amelie saken ikke bare hennes sak men også vår.

For MA kom til Norge etter fire år som hjemløs flyktning sammen med foreldrene,  da var hun seksten år. Hun kom attpåtil til øya jeg bor på, ei øy som er mørkeblå og ikke inkluderende i det hele tatt, for noen. Men MA fikk raskt sympati og støtte, nok til å gjennomføre videregående, få venner og komme seg videre i utdanningssystemet. Mastergrad, bok og pris som Årets nordmann rakk hun på rekordtid før lovens lange arm innhentet henne.

Før det overlevde hun ventetid og usikkerhet ved å være sterk og målbevisst og ikke minst veldig positiv og smilende. Men nå rakner virkeligheten sammen for henne, og sammen med den forsvarsverket hennes. Vi som samfunn påfører henne skade som det vil kunne ta år og bearbeide. Hennes eneste trøst, og vår, er omsorgen, støtten og sympatien vi gir og kan gi henne.

http://www.dagbladet.no/2011/01/17/nyheter/innenriks/maria_amelie/15094361/

For denne saken viser at vi bryr oss, tross sterke ekskluderingskrefter, vi ikke bare bryr oss men vi engasjerer oss, vi er ikke likegyldige, vi gir varme og trøst, vi kaster oss ikke som sultne ulver over og vil rive byttet i stykker. Saken Maria Amelie gir meg håp for Norge og nordmenn, at vi sammen kan løfte i flokk for noe godt og ikke bryte ned, verken hverandre eller samfunn. Så får vi heller tåle at noen vil kalle oss dumme sauer.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (8)

Fram med Pelsen og vekk med Korrektheten

av Sirenja  januar 7, 2011 at 5:53 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , , ,

DSCF1585-      Jeg er lei av stillongs, sier du.

-      Du får kjøpe pels så slipper du så mye under, svarer jeg, helst en sid en.

-      Er ikke det veldig politisk ukorrekt da, spør du.

-      Jodda, fysjom fysjom, veldig ukorrekt, ler jeg og spør når jeg noen gang har vært det?

Denne vesle dialogen er vel ganske typisk for hvordan mange tenker og ordlegger seg i disse dager. Etter grrrusomme bilder, tatt av dyrevernere, i nyhetene, har dyrevernerne mobilisert. De har fått sin dyrekjærlighet frontet med noen kjendiser og kunstnere og med dem og media med seg, kan bare hele pelsbransjen legge ned.

Eller? Burde den det, særlig kanskje ikke etter tynne argument som politisk korrekthet og mediestyrte svertekampanjer? For pels er mye mer enn et varmt plagg. Pels er fra gammelt av en generøs gave fra dyrene, dyr skutt eller fanget av en pelsjeger som tilbragte hele vinteren med å passe feller, stelle med skinnene og leve isolert. Skinn og pelsverk som siden ble solgt videre for garving og søm. Pelsverk var eksklusivt og sysselsatte mange.

I dag, med fraflyttingspress på bygdene, er pelsdyrhold et viktig alternativ eller en attåtnæring for å kunne leve på bygda. For alle vil ikke til byen og leve politisk korrekte.

Min pels, en av dem, er fra en nutria. En beverrotte med spisse tenner og lang hale, som gir nydelig korthåret skinnende pelsverk men som også utgjør enorm skade der nutriaene liker seg. Og visste du at minken i skjærgården eter holmene tomme for sjøfuglegg og unger, at holmene er fulle av stinkende minkdritt og aldeles tause?

Og hva med kjøttproduksjon og burhøns, lever de livet sitt i pakt med naturen etter menneskelige verdier eller er de kun et ledd i vår vestlige livsstil? Billig, billig, kjøpe, kjøpe og ete ete, grådig, fråtsende og egoistisk? Et liv i storproduksjon av kjøtt, kan være et liv totalt blottet for etikk både i fjøs, i bur, på vei til slakt og under slakt.

Det er forskjell på pels og mat, det ene er litt mer nødvendig enn det andre, varme kan vi skaffe oss på andre måter enn å gå med pels. Men pels kan ha med nødvendig avretting å gjøre, fordi bestandene blir for store og gjør for mye skade, pels kan opprettholde ønsket bosetting på bygdene og viktige håndtverkarbeidsplasser, pels er ikke bare pelsdyr med blødende sår og avgnagde ører. Det burde vi tenke mer på enn å være politisk korrekt, for hvem bestemmer nå hva det er?    

http://www.nutria.com/site.php

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (3)

Velferdsfeller og Lykkepiller

av Sirenja  januar 6, 2011 at 2:28 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , ,

DSCF1575 NAV, holdt jeg på å si – det er enkelt å ta feil av de to, NHO har hatt årsmøte og mer enn begynt å mumle i krokene om velferdsfellen.

 Dvs faren ved å skjemme bort borgerne sine, særlig de uten arbeid, med for høye pensjoner, trygder og andre goder. Og det måtte det jo bli et innlegg av.

http://httpwwwgooglecomaccountsveser-sirenia.blogspot.com/2011/01/velferdsfeller-og-lykkepiller.html

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (2)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00