Vårens vakreste Eventyr

av Sirenja  mai 23, 2010 at 12:27 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , ,

Pinse, sol, varme og sundet fyllt av optimistjoller. Små tasser i båt for første gang kjemper mot vind, rosser og krefter. En ivrig barnestemme roper ivrig: – Nå må jeg visst øse litt, og ler overmodig etter å ha fått ei bølge inn i båten.

 DSCF1427

Løvet på aska har begynt å komme og strekker seg lysegrønt mot solrefleksene der bak. En av båtene er ute og badetrappa er på plass for avkjølende sjøbad. Ellers er naboen opptatt med prosjekter som vanlig, denne gangen selvsnekrede benker til morgenkroken.

Sireniaen sitter ennå i nattkjolen og leser bok. Når hun ikke tar bilder, skriver noen ord og rusler til og fra. Solen har blitt litt farlig og hun er tilfreds med å sitte i skyggen å lese, reflektere og bare være.  Ikke bare tilfreds forresten men hun nyter det i fulle drag. Ha en glad dag, seilere i land og vann.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (0)

Hagen og Transene

av Sirenja  mai 20, 2010 at 10:21 am (Uncategorized) Stikkord:, , , , , , ,

-  Man skal ikke skue hunden på hårene, heter det, i dette tilfelle mennesket bak dameklærne.

Det var litt av et pinlig og klamt utspill vi så fra Hagen i nyhetene i går. En personlig og privat konflikt mellom to parter i en strid om unger ble brettet ut i all sin vrede. Var det virkelig nødvendig? Hva godt kan han oppnå med det? Vil det virke konfliktdempende eller konfliktskjerpende mellom dem det gjelder mest? Og hva vil hans utspill ha å si for dem som kjenner på sin annerledeshet? Til sist, hva slags signaler sender det om toleranse, varme og inkludering?

En av de viktigste lærdommene vi kan gi ungene våre er ærlighet. Ærlighet om hvem vi er og mot til å stå for det. X-svigersønn til Hagen vet det og vil fronte det også. Kan han bebreides for det? At han ante tidlig at han var annerledes betyr ikke at han førte sin kone bak lyset. Det kan bety at han virkelig prøvde å leve som andre. At han undertrykte sin feminine side. Sikkert veldig typisk for dem det gjelder.

Men Hagen bruker sin rolle og sin makt til å ramme hardt, som en gretten gammel gubbe som x-svigersønn så slående slo fast. De han først og fremst rammer er ungene, som må leve med to fronter som står hardt på sin virkelighetsoppfatning. Bestefarrollen som megler mellom to skilte foreldre og fire ulykkelige unger, avstår han glatt fra. Han hisser ungene opp mot faren og gir ungene skader og sår de vil måtte leve med lenge.

Han rammer også grupper som endelig tør stå fram med sin legning og sine behov. Det er jo nettopp reaksjoner som de Hagen spiller ut for åpent kamera som gjør at de må leve i det skjulte. I skam, avsky og skyldfølelse. Retten til å leve i ærlighet og frihet som den hele personen de er skal reduseres, med rå makt.

Den utspillene til Hagen rammer mest, er han selv. For n`te gang trer Hagen fram som den fordomsfulle og intolerante gubben han kan være. Og han skyver en uskyldig part foran seg, sine egne barnebarn. Om jeg har hatt lite respekt for Hagens menneskesyn før, har det ikke blitt større nå. Mangfold og romslighet gjelder på nett og det gjelder privat, men kampen for må føres støtt. I dobbeltbetydning.

DSCF1389

Bildet er fra residensen til guvernør d`Este i Tivoli utenfor Roma. Hva bildet antyder, om det er selvportrett eller rekking av tunge til maktmennesket, vites ikke. Jeg går for det siste og gjør det gjerne, med et smil.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (6)

Fokus

av Sirenja  mai 9, 2010 at 4:49 pm (dikt) Stikkord:, , , , ,

Dagens lille innlegg handler om fokus, et enkelt innlegg med enkle ord som vanlig, men ikke desto mer krevende.

DSCF1379

Bildet er fra Tivoli utenfor Roma, hvor jeg var nylig, og viser en hodeløs mann. Tolk som du vil.

Fokus

Hva har du lyst til,

glem ikke lyst til

Hva vil du,

glem ikke vil

 

Fokus på hva du er,

glem hva du ikke er

Fokus på hva du har,

glem manglene

 

Fokus på halvfullt,

glem halvtomt

Fokus på nå,

glem i går og i morgen

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (5)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00