Kvalitetsnærvær

av Sirenja  april 30, 2010 at 5:14 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , ,

Noen ganger oppstår gode aksjoner med andre på nett. Gode aksjoner som fører til gode dialoger som er den ideelle kommunikasjonsformen uansett nett eller virkelighet.

Deler av dialogen om nærvær finner du her med link til hele dialogen om du har lyst til å lese den. http://www.litteraturbloggen.no/?bloggid=2010/04/3632561689745826119

Legger også ved et bilde som passer godt, som viser at mellom det grå siver strimer av lys fra sola. Akkurat slik virker mennesker som har levd og avgitt dype spor i oss, som strimer av lys gjennom det grå.

 DSCF1304

Jeg mente bare at viktige personer er nærværende enten de er fysisk nære, tause eller døde.
De som setter gode, varige og sterke avtrykk i oss som er der for alltid.
De som også setter himmel/helvete spor som tvinger oss til å tenke på bevissthet og valg.
Det som gjør at vi velger verdier å måle opp mot som godhet og skjønnhet.
De som setter i gang viktige prosesser hvor livsseilasen skal gå og hvordan.
De som setter i gang prosesser rundt grensegang mellom det kognitive og følelsene.
De som gjør at vi kan leve utmerket i nuet og nyte det.

Noe sånt.
Dersom skattekisten er full av gode minner, tanker og følelser(fordi vi velger å holde fokus på det) får vi gode liv tross andre forstyrrende element. De teller ikke, vi bryr oss ikke med det.

Jeg tror mye på å være i flyt og trigge taggene på go`sida. Lightening er også en nymotens metode som understreker det. Vi velger vekk smertesida som trigger alle de negative taggene.

Alle slike nye metoder trur jeg er å sette det vi vet i system, for de som har gått i endringsprosess med nærvær av verdier og gode avtrykk vet det meste..                              

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (0)

Den gode Bloggen – En Illusjon?

av Sirenja  april 25, 2010 at 2:04 pm (Uncategorized)

Dette innlegget ble skrevet for Litteraturbloggen men har relevans for de fleste bloggforum. Siden Breiflabben mimrer litt sentimental over gamle dager svarer jeg med dette. Nemlig hvorfor den gode bloggen kan synes som en illusjon.

Vi har vel alle noen tanker om hva som er den gode bloggen, særlig den gode litterære bloggen. Selv om tankene og meningene rundt det er like mangfoldige om hva som er god litteratur. Hvis vi allikevel prøver å spørre hva som skaper skrivelyst og hva som blokkerer den, hva får vi til svar da? Hva slags kultur frambringer de gode, mangfoldige og interessante innleggene? Som kontrast viser jeg fram tre typiske trekk ved ukultur, uavhengig bloggforum.

Gruppepresset er til tider stort. Du skal mene slik og slik ellers blir du stående alene. Du skal følge den og den ellers skjer det samme. Den største straffen er at vi overser deg. Hvem som har makten til å lede flokken er ofte vanskelig å se, men her finnes både synlige og usynlige lover å følge. Hos oss på LB skal det være veldig høyt under taket, det meste skal være lov å si under ytringsfrihetens fane. Men er det slik? Hva med litt sunn kritikk, er den lov og hva slags svar får vi på det?

Rangering av bloggere og litteratur. Siden litteratur, gjerne Nobelprislitteratur, står som det høyste idealet, rangeres bloggere etter sin skrivekompetanse og sin vellykkethet som forfatter. De seriøse skjønnlitterære forfatterne står øverst, siden kommer krimromanforfattere, diktskrivere og serieforfattere. Den som ikke har gitt ut noe, ei heller har store ambisjoner om det, står lavest og regnes knapt med.

Denne rangeringen har altså ikke med åpne belønninger som stjerner oa styrte ting å gjøre. Denne rangeringen er den vi ikke snakker om som skinner gjennom som den røde tråden vi alle leter etter. Dersom dette har et snev av sannhet i seg, kan vel skrivere uten ambisjoner bare holde seg vekk da? De teller jo ikke, annet som nikkende sovedukker for den litterærer elite og de like under?

Paranoide trekk stimuleres på nett. Ja det vet jo vi som har vært på nett en stund, at nettet stimulerer mørke og mistenksomme tanker avhengig av respons eller mangel på den. Taushet kan lett tolkes som at en er en dårlig skriver, at en er mislikt, at en er utsatt for gruppekrefter osv.

Kritikk kan oppfattes på samme måten, og særlig kritikken som ikke er klart rettet på tekst, oppfattes personlig. Fra der oppstår konfliktene og kranglene, forsvar og angrep. Fordi vi lar følelsene styre ordene og handlingene, vi blir såret, skuffet, rasende og særlig krenket. Det pussige er at det ofte er slike innlegg som sanker mest oppmerksomhet og kommentarer. Hvorfor? Og det mest effektive mot(offer)trekket er å rope mobbing, stalking, slett meg fra bloggen, jeg vil ikke være her.

Jeg kunne nevnt flere trekk som kontrast til den gode bloggen, men det er den gode bloggen jeg er ute etter å bevisstgjøre oss på å medvirke til å skape. En blogg som gir trygghet, tillit og respekt for hvem vi er og ikke burde være, både som forfatter og menneske. En blogg som gir god mening, god bekreftelse og god skriveselvfølelse. Den som gir opp å ha det som mål, kan bli offer for tolking av andres motiv, den kan bli offer for å la andre ta makten over egne følelser. Vil vi det?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (12)

Livsglede

av Sirenja  april 23, 2010 at 5:00 pm (Uncategorized)

DSCF1304

Livet er ikke det verste man har
om litt er kaffen klar…

Ja, slik lyder visa, og slik kan livet være når man setter pris på små gleder, som sol, varme, hav, bølgeskvulp og solreflekser.

Det er godt å være borte og det er godt å være hjemme, særlig når våren banker på døren. Både konkret og metaforisk. Teksten er som vanlig enkel men dyp nok om den tolkes dypere.

Mestring

Motgang prøver deg
Skiller klint fra hvete
gråstein til diamant

Smerte er en test
på hvem du er
hvor du skal

Kjærlighet til livet
er skatten du kan finne
om du leter

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (8)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00