Mannen som seilte Konene ned

av Sirenja  februar 14, 2010 at 4:49 pm (Uncategorized) Stikkord:, , , ,

 

DSCF0832

Ytterst på en vestlandsk naken ø bodde det en furet værbitt en. En kar med store drømmer, tanker og ønsker om å bli til noe. Og for å virkeliggjøre det, trengte han ei kone. Kona ble funnet og var ung, vakker og sterk. Men hun likte bedre å grave i jorda, stelle med blomster og urter, enn å hjelpe mannen med hans storhetstanker. Sa da den rike nabofruen ble enke, inviterte han fruen med på seiltur.

Glad og fornøyd over en frisk seilas satte fruen seg godt til rette på toften. Lukket øynene, kjente solen kjæle og lot bølgene vugge seg. Da mannen brått tok en baut, fikk hun bommen i hodet med et smell og fòr overbord. Det var kone nummer en han seilte ned.

Det var ikke nei i hennes munn, kone nummer to, enketilværelse var ikke særlig forlokkende. Men rik og bortskjemt som hun var, brukte hun mer penger enn det ble til overs, så for mannen ble det lite tilskudd til storhetsdrømmene. Ikke var hun særlig fornøyd med han heller, klaget, sutret og krevde gjorde hun støtt. Med nok en vakker brud i sikte, inviterte han også kone nummer to på seiltur.

Glad og fornøyd over en frisk seilas satte fruen seg godt til rette på toften. Lukket øynene, kjente solen kjæle og lot bølgene vugge seg. Da mannen brått tok en baut, fikk hun bommen i hodet med et smell og fòr overbord. Det var kone nummer to han seilte ned.

Den vakre brura hadde nok friere men ingen som satt så godt i det som han furede værbitte. Noe oppnådde han jo med kone nummer to. Og de levde vel og lenge lykkelige de to, delte drømmer om å bli til noe og arbeidet sent og tidlig for å få det til. Men hva skulle de med velstand og rikdom om de ikke hadde noen å etterlate det til, tenkte mannen og betraktet sin ufruktbare kone nummer tre. Det får bli en seiltur på henne også, mumlet han med et smil.

Glad og fornøyd over en frisk seilas satte fruen seg godt til rette på toften. Lukket øynene, kjente solen kjæle og lot bølgene vugge seg. Da mannen brått tok en baut, fikk hun bommen i hodet med et smell og fòr overbord. Det var kone nummer tre han seilte ned.

Hva som siden hendte, sier fortellingen intet om. Han ble til noe ja, men knapt det han opprinnelig tenkte.

Etterord: Mannen som seilte sine koner ned, er en historie som skal være sann, den er hørt på de ytterste vestlige øer. Med litt egetfyll på historien, kan vi godt lese den inn i vår egen samtid, om folks storhetstanker og kampen for å oppnå dem. Mange utkjemper store kamper for rikdom og suksess, visjonære narsissister som mange av dem er, og har ingen skrupler med å seile kvinnene eller mennene sine ned.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (3)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00